Lidiavet - Royal Canin SHN Medium starter

Royal Canin SHN Medium starter

Печати PDF

Храна за кученца од средни раси кои цицаат до двомесечна возраст, како и за кучките започнувајќи од крајниот период на гестација па продолжувајќи во текот на лактацијата.

 

Инспириран од научните истражувања, BIRTH PROGRAMME е единственото нутриционистичко решение кое ги задоволува потребите кучката и нејзините малечки во текот на првата фаза од нивниот животен циклус: гестација, раѓање, лактација, доење и раст до двомесечна возраст.

 

Како резултат на научните истражувања на Royal canin, START COMPLEX  е ексклузивна комбинација од нутриционистицки елементи кои се присутни во мајчиното млеко, кои задно со нутритиентите активно придонесуваат кон сигурен процес на варење и го зајакнуваат природниот имунитет на новородените кученца.

 

ПОДДРШКА ПРИ ГЕСТАЦИЈАТА И ЛАКТАЦИЈАТА

Нутриционистичкиот профил кој е адаптиран на потребите на кучката содржи висока количина на енергија во крајниот период на гестацијата и во текот на лактацијата.

ИДЕАЛЕН ПРЕМИН ОД МЛЕКО НА ЦВРСТА ХРАНА

Нутѕриционистички одговор кој обезбедува согурен премин од мајчиното млеко на цврстата храна (енергетска вредност, квалитетни протеини, масти).

ЛЕСНА РЕХИДРАТАЦИЈА

Гранулите имаат таква текстура што им овозможува многу лесно да се рехидрираат и да добијат облик конзистентен на лажица, а кој при тоа е многу вкусен за кученцата.

 

 

.