Lidiavet - Dermoscent - Essential 6 spot on

Dermoscent - Essential 6 spot on

Печати PDF

Essential 6® spot-on за мачки

Essential 6® spot-on за кучињa

Намена: Мултифункционална нега на кожата кај кучињата и мачките.

Карактеристики на производот:

Го одржува и го поправа хидролипидниот филм со што го намалува губењето на водата преку кожата (TEWL-транс епидермално губење вода) и ја зголемува влажноста на кожата.

Ја одржува рамнотежата на кутаниот екосистем и ја зголемува одбраната на кожата,

  • Помага и спречува нова иритација на кожата,

  • Го зголемува растот на влакното,

  • Антиоксидативно средство,

  • Го подобрува сјајот на крзното,

  • Хипоалергиско средство

100% природни активни состојки бирани според нивната чистота и синергискиот потенцијал:

масло, од семето на конопот, богато со есенцијални амино киселини и етерични масла,како што се масло од рузмарин, лаванда, мелалеука,мажуран, ментол, состојки кои ја смируваат кожата.

Докажана ефикасност преку клиничките испитувања од страна на ветеринарите.

Индикации:

-Примарни идикации:

Редовна нега на кожата со цел да се обезбеди хидратација на кожата и обновување на хидролипидниот слој,заштита од слободните радикали и опоравување од керато себореичните  пореметувања.

- Секундарни индикации:

Дополнителен третман кај тешки заболувања на кожата поврзани со оштетување на функцијата на кожата како бариера, како и во случај на атописки дерматит и себореа.

Упатство за употреба:

Се аплицира една пипета дирекно на кожата во текот на два последователни месеци, а потоа може да се продолжи со  апликација на секои две недели, што гарантира успех.

Совети:

- Се користи во текот на сезоните на дожд, да би се овозможило пријатен мирис после шетањето.

- Се користи во текот на топлите денови, кога животните се изложени на дирекно дејство на сончеви зраци и други природни стресови.

- Essential 6® spot-on обезбеди хидратација на кожата и антиоксидативно дејство и дејство против слободните радикали.

- Редовно четкање на крзното е обавезно, така што се елиминираат изумрените влакна и стимулираат нормален раст на влакната.

Пакување:

За мачки: 4 пипети по 0.6ml

За кучиња <10kg: 4 пипети по 0.6ml

За кучиња  10-20kg: 4 пипети по 1.2ml

За кучиња  20-40kg: 4 пипети по  2.4ml

Боја и текстура на производот: Проѕирна светло жолта течност.

Мирис: Без дополнителна арома, со природен мирис од есенцијалните масла што ги содржи формулата.

КЛИНИЧКИ ИСПИТУВАЊА: Со цел да се докаже ефикасноста на производот Essential 6® spot-on за кучиња и мачки направена е мултицентрична отворена студија на 195 кучиња и 73 мачки во период од 4 недели. Направена е евалуација на неколку основни критериуми: сјај на крзното, губење на влакна, дезодорантен ефект и баланс на кожата.


.