Lidiavet - Newborn - Poppyboost

Newborn - Poppyboost

Печати PDF
alt


Енергетски бустер за новородени кучиња и мачиња

Карактеристики

Суплемент на исхраната во форма на паста, дизајниран да обезбеди доволна количина енергија за мали, слаби и родени со помала телесна тежина кучиња и мачиња.


PUPPYBOOST е составен од:

•    Триглицериди за брза апсорпција на енергијата, есенцијални масни киселини и гликоза која е веднаш достапна и брзо сварлива.

•    Колострум кој е неопходен во животот на новороденчињата во нивната борба против евентуалните заболувања.

•    Млечно киселински бактерии (SF68) кој влијаат на добриот однос на бактериите во цревата и помагаат во превенција на пролив. SF68 ги колонизираат цревата и помагаат при искоренување на E.coli, salmonella и други потенцијални патогени бактерии.

•    Комплекс на витамини (A,D,B1,B6,B12,PP,C) кој ја поправа физичката состојба на кучињата и способноста за рефлексот за цицање, како и отпорноста на стрес, посебно со влијанието на витаминот С.

•    Екстракт од растителна мешавина (кола, гуарана) за стимулација на активноста на кучињата.

•    Комбинација на 18 различни амино киселини.
PUPPYBOOST е спремен и едноставен  за употреба без никакви отпадоци. 


УПАТСТВО ЗА УПОТРЕБА

•    Шприцот се вовлекува во задниот дел од јазикот и се дава доза (1мл.) па се остава кучето да ја проголта.

•    За мали кучиња: 1мл. (една доза) веднаш после раѓањето и се повторува после 5 саати. Истата постапка се повторува и вториот ден од животот.

•    За кучиња: (2 дози), се повторува на секои 5 саати.


СОСТАВ

Средни масни киселини, гликоза, колострум, млечно киселински бактерии, амино киселини, витамини A, D, B1, B6, B12, PP, C тоник од растителен екстракт (кола гуарана) железо (во облик на сулфат) арома (благ вкус).

Рок на траење

Две години во оргиналното пакување.                                                                                          

Да се чува на собна температура заштитено од дневна светлина.

Пакување

Шприцот со подвижен дозер од 15 мл. Во кутијата се наоѓаат 35 комади поединечно пакувани шприцови.

.