Lidiavet - Newborn - Fortiboost

Newborn - Fortiboost

Печати PDF


ГЕЛ ЗА ЗАЈАКНУВАЊЕ ЗА КУЧИЊА И МАЧКИ

 

 

 Карактеристики

 

неухранети кучиња и мачки во текот на критичната фаза на растењето FORTYBOOST pet  ги обезбедува  неопходните минерали, витамини, есенцијални амино киселини и енергија.
FORTYBOOST pet:
•    Го стимулира апетитот во текот на критичната фаза на растењето благодарение на растенијата кои се стимулатори на раст (вклучувајќи ја и горчицата).
•    Голем број природни аминокиселини со потекло од спирулин, едноклеточни алги кои се најбогат природен извор на високосварливи протеини со одличен однос на амино киселини во себе.
•    Хелирано железо, цинк, бакар и магнезиум кои го надокнадуваат нивниот недостаток во текот на фазата на растењето.
•    Гликоза како извор на лесно сварлива енергија која брзо се асимилира и го поправа тонусот на животното.
•    Додаток на јод и селен многу важен за правилен развој.


 


УПАТСТВО ЗА УПОТРЕБА

•    Еден шприц од 5 мл. по единка, се аплицира орално, во некои случаи се повторува уште еднаш после 8 дена.

 

 

СОСТАВ

 

Спирулина 25%, гликоза 10%, екстракт од растенија

стимулатори на апетитот(горчица)                                                       

Кобалт хлорид : 502мг/л                                                                            

Хелиран бакар :2500мг/л                                                                               

Хелирано железо: 3000 мг/л                                                                           

Калциум  јодид : 2230мг/л                                                                           

Хелиран манган: 2550 мг/л                                                                         

Селен: 153 мг/л                                                                                               

Хелиран цинк : 4500 мг/л                                                                                                             

Витамин А : 1062000UI/I, Витамин D3: 200000IU, Витамин E: 1000мг/л, Витамин B1:200 мг/л, Витамин K:100мг/л, Витамин C:3000мг/л, Витамин B5:500мг/л, Витамин B6: 100мг/л, ниацин 2000мг/л, глицерол, сорбинска киселина, вода 36%.

 

Просечна анализа:


Сирови протеини ............................................... 17,75%                   

Сирови масти.........................................................1,35%                            

Сирова целулоза....................................................0,22%                               

Сиров пепел............................................................6,29%                                

Влага......................................................................36,23%

 

Рок на траење

Две години во оргиналното пакување.                                                                                          

 

Да се чува на собна температура заштитено од дневна светлина.

 

Пакување
Пластична кутија од 50 гр. со лажичка и шишенце од 60 мл

5мл = 1 доза  .