Lidiavet - Newborn - Floryboost

Newborn - Floryboost

Печати PDF


Шприц со подвижен дозер од 15 мл.


Кондиционер за црева за кучиња и мачки

КАРАКТЕРИСТИКИ                                                                                                

 

FLORYBOOST dog е единствена паста  за орална употреба која соджи специфична глина Montmorilonot (древна вулканска глина откриена во Франција), електролити (калиум хлорид, магнезиум хлорид и натриум хлорид), декстроза и сорбитол, растителни масла и брашно од рогача. Овој производ е формулиран така да помага кај дигестивни пореметувања кај кучињата.
FLORYBOOST dog брзо го обложува дигестивниот тракт кај проливи и дигестивни проблеми.

 


СОСТАВ:    


•    Montmorilonot-от е трислојна смектинска глина со супериорни апсорптивни карактеристики во однос на вообичаениот каолин. Дизајнирана е како протектор на цревата кој ги обложува  по целата должина и ги апсорбира сите агресивни и токсични материи.
•    Електролити (калиум хлорид, магнезиум хлорид и натриум хлорид и пропионат) кои го дополнуваат влијанието на глината  и го надокнадуваат евентуалниот недостаток на електролити. Тие го обновуваат и пореметениот баланс на електролитите.
•    Декстрозата и сорбитолот кои го чинат изворот на енергија која недостасува кај животните со дефицит во исхраната поради состојбата во која се наоѓаат.
•    Брашното од рогача се користи поради својата особина да го успорува транзитот низ цревата, кој е зголемен кај дигестивни проблеми.
•    Растителниот јаглен кој се користи поради своите апсорптивни и адсорптивни карактеристики.

 


УПАТСТВО ЗА УПОТРБА


1мл.(една мерица) на 2 кг. телесна маса, два пати дневно, една доза наутро и втората навечер во текот на 2 дена.

 


СОСТАВ


Глина(Montmorilonot ), декстроза, сорбитол, натриум хлорид и пропионат, калиум хлорид, магнезиум хлорид, брашно од рогача, растителен јаглен и арома.

Просечна анализа                                                                     

Протеини..........................................0,8%                                     

Масти................................................0,1%                                       

Влага...............................................21,9%                                            

Целулоза...........................................0,8%                                           

Пепел...............................................49,9%

 

Рок на траење
2 години во оргиналното пакување.                                                              

 

Да се чува на собна температура и нa темно место.            

 

Пакување
 

 

 

.