Lidiavet - Dermoscent - Bio balm (за кучиња)

Dermoscent - Bio balm (за кучиња)

Печати PDF

Помага кај лекување на сите видови површински рани  на кожата, иритација и сувост на кожата на шепите, посебно помеѓу прстите.

 

Својства и индикации на производот:

Еколошка формула, вазелин - free & конзерванс - free, со 100%
Био-сертификувани активни состојки

 


Непосредно смирувачко дејство:

•    Ја задржува потребната влажност и еластичност на кожата и го спречува пукањето на шепите.
•    Чувство на удобност на шепите во текот и по интензивните физички вежби, долги прошетки, лов и трки.

 

 

Мулти-ефект-регенерација, Аналгетски и антисептички:

•    Ја намалува конгестацијата на перничињата на шепите
•    Ја смалува болката
•    Помага при зараснување на рани и спречува појава на инфекција

 


Совети за користење:

•    Водоотпорната текстура овозможува  максимална ефикасност со минимална апликација.
•    Едноставна апликација и брза впивливост. Се препорачува нанесување на чиста и сува кожа за оптимално дејство, а се користи онолку често, колку што е потребно, односно се додека нема видливи промени.
•    Дневно применување се препорачува за време на интезивна физичка активност.
•    Bio balm се користи за сите типови на кожа.
Пакување:

Кутија од  50 ml.


Боја и текстура на производот:

Без вода со природна боја на ванила која потекнува од природната боја на органските состојки во него.

 


Мирис:

Без доплнителни мириси, со природен мирис од етеричните масла.

 

.